Återkommande mässan E3, Electronic Entertainment Expo, är en av årets absolut viktigaste spelhändelser. Här samlas utvecklare, fans och media för att få första intryck av kommande titlar.

För 2018 satsade FZ stort, med två personer på plats i Los Angeles och stenhård täckning från hemmaplan – bland annat genom live-sändningar av alla stora presskonferenser. Resultatet är rungande succé, med brett engagemang från FZ-communityt i allt från forumkommentarer till chattande. Tack vare ett stort intresse från medlemmarna kunde vi också till stor del forma täckningen utefter vad de ville uppleva.

 • Över 150 artiklar, förhandstittar och nyheter
 • 50+ videoklipp – allt från spel till VLOG
 • Live-sändningar med över 1 100 tittare
 • Hög aktivitet i kommentarsfälten
 • Grymt drag i chatten på Youtube
 • Rejäl spik i trafik – trots början på årets lågsäsong

Bland höjdpunkterna kan nämnas en internationellt omskriven intervju med Pete Hines från Bethesda, en första titt på efterlängtade storspelet Cyberpunk 2077 samt en rekordmaffig presentation signerad Microsoft Xbox – som också utsågs till mässans vinnare av medlemmarna med hela 47 % av rösterna.

Vad tycker FZ-medlemmarna?

”Grymt bra jobbat! Nu har ni satt ribban högt.”

”Tack för er fläskigaste täckning av E3, under 20 års tid (eller mer).!

”Har de senaste åren hämtat det mesta från Gamespot eller IGN under E3. Det har inte behövts i år kan jag lova! Jag är sjukt nöjd med eran täckning! Grymt bra jobbat, hoppas vi får se ett liknande genomförande nästa år.”

”Jag har sagt det innan men riktigt grym täckning av E3 i år av FZ, både på plats och på hemmaplan! Uppesittarkvällarna ramade in och skapade gemenskap, allt jobb på plats gav massor av info, vlogarna från Elder Scrolls-Emil och Calle gav en närvarokänsla som var pricken över i.”

”FZ är numera den enda sajten jag går till för spelrelaterade nyheter! Ni känns mänskliga och har en grym mysfaktor <3.”

”Det var riktigt bra bevakning från E3 i år – den bästa jag sett från en svensk spelsajt!”

Calle Johansson-Sundelius, chefredaktör på FZ.se

– Det är otroligt roligt att läsa kommentarerna ovan, kvitton på att vår satsning på årets E3 verkligen uppskattas av våra medlemmar. Att de dessutom höll oss sällskap inpå småtimmarna under våra nattliga livesändningar är fantastiskt. Den typen av respons får oss att vilja satsa minst lika hårt på kommande mässor och evenemang.

I helgen var utsända från SweClockers.com och besökte Dreamhack Summer 2018. På agendan fanns att träffa andra SweClockers-medlemmar, nyhetstäcka världsrekordet som Dreamhack & Com Hem slog i internetanslutning, avgöra ”Dreamhack Case Mod Championship” med mera. Dreamhack är en viktig arena för att träffa andra geeks och spana in trenderna. Här är några av godbitarna:

Kort trendspaning Dreamhack Summer 2018:

 • Fortsatt mindre traditionellt lan – mer festival
 • E-sport är mer dominant än någonsin
 • Streamers på plats är väldigt populära
Geeks

AV edinmehinovic

17 juni 2018

Jobb

AV edinmehinovic

16 juni 2018

Geeks söker nu en driven och noggrann ekonomiassistent som vill vara med och förbättra ekonomifunktionen i företaget. Rollen innebär framförallt allt strukturera upp kundregistret, fakturera, följa upp inbetalningar, betala leverantörsfakturor, hitta och analysera viktiga nyckeltal, samt rapportera dessa kvartalsvis. Du rapporterar direkt till VD.

Uppdraget är att kontinuerligt effektivisera och förbättra processen från mottagen order till inbetalning och du bör därför vara intresserad av siffror och analys. Ett exempel på detta är att hålla koll på och korta ned tiden mellan faktura och inbetalning. Till ditt stöd har du vår externa ekonomifunktion som du kommer ha tät kontakt med.

Som person är du

 • Strukturerad
 • Noggrann
 • Nyfiken
 • Social och utåtriktad

Du kan

 • Arbeta självständigt
 • Tala flytande svenska och engelska
 • Arbeta i Google spreadsheets / Excel

Meriterande

 • Du talar mandarin
 • Erfarenhet kring Fortnox
 • Djupare erfarenhet kring Google spreadsheets
 • Erfarenhet kring traffic / annonskoordinering (Adtech)

Arbetsplatsen är belägen i centrala Stockholm, Hötorget.
Tjänsten gäller deltid / timanställning.

Skicka ett mail till edin.mehinovic@geeks.se med din ansökan!

Om Geeks

Vi är Geeks. Vi bygger stammar för människor med starka intressen och drivs av idén att ta de galet insatta på allvar. Vi samlar experterna, de galet insatta, de som har kunskap på gränsen till galenskap. Vår uppgift är att ge dem utmaningar, uppgifter, roller, arbeten. Idag driver vi tre sajter som samlar de galet insatta; SweClockers.com, FZ.se, 99.se.

27 016 kronor – så mycket pengar samlade FZ:S besökare in till Barncancerfonden under en insamling i slutet på förra året.

Den 28 december utsåg FZ.se Årets spel 2017, och inför det körde man en livesänd uppesittarkväll där redaktionen bad sajtens läsare  bidra till Barncancerfonden. Och det gjorde de: målet var totalt 15 000 kr (10 000 kr via organisationens site och 5 000 kr via Facebook), men slutsumman blev alltså drygt 27 000 kronor.
Och det var tillräckligt mycket för att kollega Calle skulle raka av sig skägget och sjunga live i en efterföljande direktsändning.

Idag presenterar en av Geeks sajter stora förändringar; och utlovar ännu större framöver. 99mac byter namn till 99, och vill vara den självklara mötesplatsen för Sveriges entusiaster kring mobil teknik och dess tillbehör. Efter att under det senaste året ha varit inne i en experimentfas, är vi de redo för nästa steg.

Redaktionen har testat olika typer av material, en del av det ganska långt ifrån klassiska 99mac. Det har varit nyttigt och väldigt lärorikt. Nu är det dags att sätta kursen, och staka ut fokus och riktning den närmaste tiden.

Läs mer här, om hur de ska gå tillväga!

Somliga dagar lämnar FZ sin comfort zone och ger sig ut i verkligheten. Som förra fredagen, när vår quiz gjorde ett praktikbesök i Göteborg. Ett antal ruggade FZ-anhängare slöt upp på GG Bar för att göra FZ:s fruktade quiz IRL och vinna fina priser från Prey.
FZ:s frilansare @Johan Olander satte tillsammans med @themadpanda från Geeks Gaming ihop quizet som visade sig vara så svårt att det snart dubbades ”döds-quizet”, även av ärrade gamla spelrävar.

FZ:s pub-quiz ingår i Geeks satsning ”från URL till IRL”, med det uttalade målet att möta våra nördcommunityn på deras egna arenor, utanför de sedvanliga medierna.

Event

AV siteadmin

20 september 2017

99 var extra peppade och ordnade uppesittarkväll inför och under Apples senaste keynote, där spännande nyheter skulle utannonseras. Ida och Amanda var på plats tillsammans med Jacob Hugosson från SweClockers, och de gjorde sitt bästa för att fira in årets Iphone-event. Ryktena hade cirkulerat i princip ett helt år och man samlades i Geeks studio för att direktsända via sina kanaler på  Youtube och Facebook. Communityt kunde delta via chatten.

Kolla in hur det gick, ovan!

Vill du veta mer om Geeks olika videosatsningar? Kontakta oss!

Sveriges äldsta spelsajt fyllde 20!
Nördar från hela landet samlades för att fira FZ.se – 20 år i spelens tjänst

Förutom det fantastiska minglet kunde communitymedlemmar från så avlägsna delar av landet som Skellefteå testa HTC Vice, tävla i Tekken och Battlerite samt ta tillfället att utmana sajtens chefredaktör Carl Johansson-Sundelius i Quake.

Mitt under festligheterna fick de som ville även chansen att spela in ett grattis-meddelande till FZ. Nedan ser du resultatet.

LAN

AV siteadmin

5 september 2017

I maj gick 27:e upplagan av den årliga LAN-sammankomsten Birdie av stapeln i den nybyggda IFU Arena i Uppsala. Evenemanget har dragit spelentusiaster under olika former sedan 1992.

På eventet samlades förutom spelälskare även deltagare från den relativt lilla, men oerhörd dedikerade datormoddar-scenen. Geeks Frida Bergendal, själv entusiastisk moddare, satt med i juryn. Vinnarbyggena utsågs efter kriterier som utseende, hantverksskicklighet och detaljarbete.

Vill du veta mer om moddningsscenen? Kolla in skapelserna i SweClockers forum.