Om Geeks

Geeks är idén om att ta de galet insatta på allvar. Det gör vi genom att samla geeks på våra plattformar och under varumärkena SweClockers.com och FZ.se.

SweClockers är Sveriges största webbplats om datorer och hårdvara. På SweClockers samlas hundratusentals datorentusiaster som inte bara tar del av dagliga nyheter, artiklar och recensioner utan också utbyter åsikter och idéer i ett av landets största diskussionsforum.

FZ är Sveriges äldsta spelsajt. Mer än 20 år efter starten är FZ fortfarande platsen svenska gamers besöker för att läsa om nya spel och diskutera de senaste nyheterna från spelvärlden.

Vi på företaget

Nedan finner du oss med högst ansvar att ta de galet insatta på allvar. De flesta nedan jobbar från Geeks kontor i Stockholm och Göteborg. Vi är dock många fler som brinner för våra olika sajter och intresseområden i allt från att odla djupare intressen till kulturbyggande i diskussionsforumet.

De galet insatta

Det finns de som försöker hitta tid till sina många intressen. Och så finns det de där ett enda intresse styr hela tillvaron. De som äter, sover och andas sitt ämne. Kan allt om det. Och lite till. De überintresserade, begåvade med sakkunskap på gränsen till galenskap. En del kallar dem nördar. Knäppskallar. Eller till och med dårar. Men där andra ser dårskap ser vi vilja. Vi ser de galet insatta. Förstår dem. Samlar dem. Låter dem komma till tals. För vi är likadana. Besatta. Och vi har en uppgift: Att frigöra den kraft vi gemensamt bär på. Vi är Geeks. Vi tar de galet insatta på allvar.

Geeks finner mer tillfredsställelse i det djupa än i det breda. Det handlar inte om ålder, går inte att sortera efter geografisk plats, yrke, social status eller historia. De går bara att identifiera genom den starka drivkraften och upplevelsen av något genuint meningsfullt i det djupa och det nya. Det handlar om människor som kräver och förtjänar respekt för sin egna och delad kunskap. Där att begripa, begeistras och dela hör till livets centrala ingredienser.

Engagera dig

Praktik

Vill du prova på att arbeta med någon av våra webbsajter, poddar eller videoproduktioner? Geeks samarbetar med skolor och har periodvis möjlighet att ta emot praktikanter. Om du är intresserad av en praktikplats eller representerar en utbildningsverksamhet, tveka inte att kontakta oss.

Frilans

Geeks är alltid på jakt efter duktiga frilansare. Vi är särskilt intresserade av specialiserade skribenter samt ljud- och video-kreatörer som med djupa ämneskunskaper levererar högkvalitativt material på utsatt tid. Kontakta oss för mer information om aktuella frilansuppdrag och arvoden.

Samarbeten

Jobbar du inom civilsamhället, eller kanske på någon myndighet vars uppgift är att ta tillvara den kraft och energi som finns i landet, men som inte riktigt fått utlopp ännu? Vi hjälper gärna till!
En av Geeks huvuduppgifter är att ge tillbaka – ge mening, sammanhang och glädje till människor med starka intressen som delar med sig av sitt engagemang. Vi ska med en tydlig idé vara en förebild för andra – rörelser, företag och entreprenörer –  en ansvarstagande samhällsaktör, leverantör och arbetsgivare.

Kontakta Geeks

Finansiering - Hur går vi runt?

Dagens konsumenter tror inte på företagens budskap. De tror på sina kompisar, som i sin tur litar på de galet insatta. Vi på Geeks skapar digitala lägereldar och samlar de som har kunskap på gränsen till galenskap i communities och stammar. Vår uppgift är att ge dem utmaningar, uppgifter, roller och arbeten. Förutsättningen för det är samarbeten, evenemang, sponsring och traditionell annonsering.

Har du vad som krävs för att intressera galet insatta?

Samarbeta med oss!