FZ

AV emilakered

28 juni 2018

Återkommande mässan E3, Electronic Entertainment Expo, är en av årets absolut viktigaste spelhändelser. Här samlas utvecklare, fans och media för att få första intryck av kommande titlar.

För 2018 satsade FZ stort, med två personer på plats i Los Angeles och stenhård täckning från hemmaplan – bland annat genom live-sändningar av alla stora presskonferenser. Resultatet är rungande succé, med brett engagemang från FZ-communityt i allt från forumkommentarer till chattande. Tack vare ett stort intresse från medlemmarna kunde vi också till stor del forma täckningen utefter vad de ville uppleva.

  • Över 150 artiklar, förhandstittar och nyheter
  • 50+ videoklipp – allt från spel till VLOG
  • Live-sändningar med över 1 100 tittare
  • Hög aktivitet i kommentarsfälten
  • Grymt drag i chatten på Youtube
  • Rejäl spik i trafik – trots början på årets lågsäsong

Bland höjdpunkterna kan nämnas en internationellt omskriven intervju med Pete Hines från Bethesda, en första titt på efterlängtade storspelet Cyberpunk 2077 samt en rekordmaffig presentation signerad Microsoft Xbox – som också utsågs till mässans vinnare av medlemmarna med hela 47 % av rösterna.

Vad tycker FZ-medlemmarna?

”Grymt bra jobbat! Nu har ni satt ribban högt.”

”Tack för er fläskigaste täckning av E3, under 20 års tid (eller mer).!

”Har de senaste åren hämtat det mesta från Gamespot eller IGN under E3. Det har inte behövts i år kan jag lova! Jag är sjukt nöjd med eran täckning! Grymt bra jobbat, hoppas vi får se ett liknande genomförande nästa år.”

”Jag har sagt det innan men riktigt grym täckning av E3 i år av FZ, både på plats och på hemmaplan! Uppesittarkvällarna ramade in och skapade gemenskap, allt jobb på plats gav massor av info, vlogarna från Elder Scrolls-Emil och Calle gav en närvarokänsla som var pricken över i.”

”FZ är numera den enda sajten jag går till för spelrelaterade nyheter! Ni känns mänskliga och har en grym mysfaktor <3.”

”Det var riktigt bra bevakning från E3 i år – den bästa jag sett från en svensk spelsajt!”

Calle Johansson-Sundelius, chefredaktör på FZ.se

– Det är otroligt roligt att läsa kommentarerna ovan, kvitton på att vår satsning på årets E3 verkligen uppskattas av våra medlemmar. Att de dessutom höll oss sällskap inpå småtimmarna under våra nattliga livesändningar är fantastiskt. Den typen av respons får oss att vilja satsa minst lika hårt på kommande mässor och evenemang.